Google+

Izveštaj sa panel diskusije o GMO iz 2010. Koji nije nigde objavljen!

1

October 3, 2013 by Admin Pinhole

Panel diskusija o GMO

Gde su svi ti stručnjaci?

Niti jedan medij nije preneo diskusiju jos iz 2010 iako su bili prisutni, i mnogi kontaktirani.

Dobili smo ovaj mail jos pre godinu dana (23.10.2012), ali nismo ga objavili jer smo cekali da nabavimo snimak. Posto se vise nisu javljali i nismo dosli do snimka prenosimo ga u CELOSTI ovde :

 

Umesto komentara šaljem vam zaključak sa panel diskusije održane pre DVE GODINE. Sastanku su prisustvovali i predstavnici pojedinih medija. Naši članovi su slali elektronske i pisane forme zaključka na razne adrese. NIKO NAM NIJE ODGOVORIO !! NIKO NIJE OBJAVIO VEST o održanoj diskusijiu Srpskom lekarskom društvu.
To nas nije obeshrabrilo!!
Srdačan pozdrav! dr Slavica Aranđelović, predsednik udruženja Quanttes i sekretar Aktiva za kvantnu medicinu SLD

 

 

PANEL DISKUSIJA

ORGANIZATOR

AKTIV ZA KVANTNU MEDICINU SEKCIJE ZA AKUPUNKTURU SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA
Džrodža Vašingtona 19, Beograd
15.06.2010, u 18h, u Srpskom lekarskom društvu, Džordža Vašingtona 19, Beograd, u organizaciji Aktiva za kvantnu medicinu SLD, uz podršku: Komisije za uređenje tradicionalne medicine Ministarstva zdravlja Srbije, Udruženja za tradicionalnu ishranu i makrobiotiku Srbije, Udruženja za promociju i razvoj kvantne medicine – QUANTTES i Srpskog udruženja za integrativnu medicinu – SUIM, održana je panel diskusija na temu:
UPOTREBA GENETSKI MODIFIKOVANIH ORGANIZAMA (GMO) U ISHRANI
sa tematskim blokovima:
I Blok:

Ishrana – nacionalna strategija očuvanja narodnog zdravlja – Vuk Stambolović, profesor u penziji, Medicinski fakultet, Beograd, Udruženje za javno zdravlje Srbije, član Komisije za tradicionalnu medicinu Ministarstva zdravlja Srbije
II Blok:

Ključna uloga medicinskih stručnjaka u donošenju zakonskih propisa u vezi sa proizvodnjom i prometom hrane biljnog i životinjskog porekla:
1. Bioetički problemi današnjice, nauka na raskrsnici – prof. dr. sci. med. Žarko Pavić (rektor Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment, Banja Luka, spoljni član za Bioetički komitet u vladi Francuske (Comission Bioethique), stalni član Nemačkog Udruženja kliničkih hemičara, stalni član Međunarodne asocijacije za oblast zdravstvene ekonomije)
2. GMO – potencijalne prednosti i opasnosti primene – prof. dr. sci. med. Slavica Vučinić (načelnik Klinike za toksikologiju VMA, načelnik Centra za kontrolu trovanja, VMA Beograd)
3. Opšti osvrt na GMO, prof. dr. sci. med. Nedeljko Radlović (Katedra za gastroenterologiju, Univerzitetska Dečija Klinika, Beograd, sekretar SLD, predsednik Padijatrijske sekcije SLD)
4. Ksenobiotici i jetra – doc. dr. sci. med. Jasna Jović (Klinika za gastroenterologiju VMA, predsednik Sekcije za hepatologiju SLD)
5. Značaj prirodne ishrane – dr. sci. med. Nina Bulajić (Savetnik za makrobiotiku, predsednik Udruženja za tradicionalnu ishranu i makrobiotiku, član Komisije za tradicionalnu medicinu Ministarstva zdravlja Srbije
6. Značaj očuvanja kvantno-holografske sprege makrosistemskog i mikrosistemskog energetsko-informacionog nivoa organizma – prof. Dejan Raković (rukovodilac diplomskog Smera za biomedicinski i ekološki inženjering Elektrotehničkog fakulteta, Beograd, predsednik Internacionalnog anti stres centra) i ass. dr. sci. med. Drago Đorđević (Katedra za patofiziologiju, Medicinski Fakultet, Beograd, član predsedništva Aktiva za kvantnu medicinu SLD)
III blok:

Prioritet upotrebe bioloških metoda u procesu proizvodnje hrane biljnog i životinjskog porekla:
1. Modeli poljoprivrede i ekspanzionistički razvoj GM useva u svetu – prof. Miladin Ševarlić (Predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, šef Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta Instituta za agroekonomiju Poljoprivrednog fakulteta, Beograd; predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, predsednik Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije.
2. Organska poljoprivreda i GMO – prof. Snežana Oljača (Poljoprivredni fakultet, Beograd, Katedra za agrotehniku i agroekologiju)
3. Genetski modifikovane namirnice – prof. dr. Staniša Stojiljković (šef Katedre za ekološko inženjerstvo, Tehnološki fakultet, Leskovac)
4. Primena kvantno informacionih tehnologija u medicini i biologiji: milimetarski talasi EHF u povećanju biomase biljaka i lečenju životinja – dr. med. Zlata Jovanović-Ignjatić (specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, predsednik Aktiva za kvantnu medicinu – SLD, predsednik Udruženja za promociju i razvoj kvantne medicine – Quanttes, rukovodilac Škole kvantne medicine – Quanttes/SLD, član Komisije za tradicionalnu medicinu pri Ministarstvu zdravlja Srbije);
5. Mogućnosti homeopatije u tretmanu biljaka i zemljišta – dr. med. Dragana Mihajlović (član komisije za Tradicionalnu medicinu pri Ministarstvu zdravlja Srbije, član predsedništva Aktiva za kvantnu medicinu – SLD, član Sekcije za homeopatiju – SLD)
Organizacioni odbor: prof. Vuk Stambolović, dr. sci. med. Nina Bulajić, spec. dr. med. Zlata Jovanović Ignjatić, spec. dr. med. Dragana Mihajlović, dr. med. Slavica Aranđelović
Predsedavajući: spec. dr. med. Zlata Jovanović Ignjatić
Moderator: dr. med. Slavica Aranđelović (Sekretar Aktiva za kvantnu medicinu SLD; potpredsednik Udruženja Quanttes, organizator Škole kvantne medicine – Quanttes / SLD)
Diskusija pred prisutnim slušaocima u sali SLD (oko 80 prisutnih). Diskusija je zabeležena i sačuvana u audio DVD formatu.
Zapisnik se može dati na uvid: učesnicima Panel diskusije, Komisiji za tradicionalnu medicinu Ministarstva zdravlja Srbije, Udruženju za promociju i razvoj kvantne medicine Quanttes, Srpskom udruženju za integrativnu medicinu, medijima.
Zakljucak je formulisao organizacioni odbor, a prihvaćen je od strane svih učesnika u diskusiji.

 

GENERALNI ZAKLJUČAK:
1. Apelujemo za kritičko načno razmatranje potencijalnih opasnosti od GMO u ishrani;
2. Apsolutno se protivimo korišćenju GMO u ishrani, sve dok se nepobitnim naučnim studijama, sa dugogodišnjim praćenjem, ne bude dokazala neškodljivost GMO u ishrani.
3. Zalažemo se, da se u donošenju odluka u vezi GMO u ishrani, u daleko većoj meri uključe pripadnici medicinske profesije;
4. Pozdravljamo uključivanje profesionalaca drugih struka u vezi GMO u ishrani;
5. Naši stručnjaci, uz uključivanje medjunarodnih eksperata iz oblasti tradicionalne medicine i organske proizvodnje, spremni su da ponude metode koje na potpuno neškodljiv način mogu da obezbede zaštitu bilja i prirodnu poljoprivrednu proizvodnju.
Organizacioni odbor:

prof. Vuk Stambolović

dr. sci. med. Nina Bulajić

spec. dr. med. Zlata Jovanović Ignjatić

spec. dr. med. Dragana Mihajlović

dr. med. Slavica Aranđelović
Beograd, 23.06.2010. god.

 

Mi se pitamo GDE su sada oni, ZAŠTO ĆUTE? Trazili smo DVD audio snimak, da ga objavimo ali se više nisu javljali. 

Iz obraćanja se vdi da je doktorica raspolozena i da je protvnik GMO, ali nazalost više se nije javljala.

Ovom objavom apelujemo na sve njih da se jave , da se organizujemo i ne dozvolimo promenu zakona, i uvodjenje GM useva, GM hrane, jer svi znamo da je pritisak ogroman , sprečimo nesagledive posledice po nasu decu, i budućnost svih nas.

Neka se čuje glas nauke, glas stručnjaka koji rade za istinu, a ne za politiku i kompanije. 

Ako su pravi naučnici, a prevashodno ljudi neka NE ćute vise, ako su nezavisni javiće se i raditi u korist istine i u korist naroda svog.

Nemamo vremena na pretek. Ne dozvolimo GMO u Srbiji.

Ne dozvolimo da nas sutra pokolenja pitaju,  gde ste bili, sta ste radili?

Sada je istorijski trenutak da budemo jaki i hrabri, i budimo to!

Neka nas istorija pamti da smo se zalagalli hrabro za istinu i dobrobit svog naroda!

 

Advertisements

One thought on “Izveštaj sa panel diskusije o GMO iz 2010. Koji nije nigde objavljen!

  1. Milomir says:

    Moja privatna licna procena je da svakodnevno zitelji i vecih i manjih gradova u Srbiji u SVAKOJ namirnici koju unesu u svoj organizam a koja je kupljena u obliznjoj prodavnici , unesu nezanemarljivu kolicinu GMO supstanci. Da li je to kroz soju, sojino brasno, sojin lecitin (koji su u 99% proizvoda na trzistu) ili kroz inostrane proizvode i cokoladice i sokove i grickalice, kako god okrenete -Vi unosite GMO u sebe. Ukoliko se resite da odete do obliznje mesare, to ne mora biti Matijevic, nazalost SVAKA mesara koja prodaje meso, ima zapravo meso od zivotinja koje su prehranjene gmo sojom i gmo kukuruzom, i kroz takvog zatrovano i kontaminirano meso i mi se trujemo kada kuvamo nama i nasoj deci rucak, kada pravimo sendvice sa suhomesnatim preradjevinama itd….Znaci dragi moji Pakao je zapravao na zemlji, i namenjen je i losim i dobrim ljudima istovremeno, i zalosno je reci al izlaz je daleko i borba nam predstoji ogromna. Ne zamerite mi sto govorim negativno ali ja sam spreman da ginem za sebe i svoje bliznje, ako ce to znaciti bolje sutra. Revolucija i nista drugo, jer ovi “nasi” na vlasti, i ovi buduci i prosli, ne mare za sitan narod, nas par miliona koliko nas je, samo gledaju svoju zadnjicu i zive jedan iskvareni zli zivot koji ce doneti samo jos negativno i nista pozitivno. GMO je kod nas vec desetak godina, do 13, po mojoj proceni. Videcemo sta ce biti sa iducim generacijama i od cega cemo bolovati. Zalosno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ubaci mail u prazno polje i pritisni dugme PRATI za obaveštavanje o novostima.

Join 573 other followers

REŠENJE- Selo!

Resenje koje u temelju rešava probleme

Oči su ogledalo duše

pinhole. zdravlje ociju,vid
%d bloggers like this: