Google+

Bajer pregovara preuzimanje Monsanta

Leave a comment

May 19, 2016 by Admin Pinhole

Nemačka hemijska i farmaceutska kompanija Bajer AG potvrdila je danas da je počela pregovore s kompanijom Monsanto sa sedištem u SAD o mogućem preuzimanju tog poljoprivrednog proizvodjača specijalizovanog za genetski modifikovano seme.

Bayer-Monsanto

Direktori Bajera su se nedavno sastali s kolegama iz Monsanta kako bi “privatno razmotrili preuzimanje kompanije Monsanto o kojem se pregovara”, saopštila je nemačka firma. Bajer, koji se bavi proizvodnjom semena i proizvoda za uništavanje korova, insekata i gljivica, saopštio je da bi mu kupovina pomogla da “napravi vodeći integrisani poljoprivredni biznis”.

Monsanto je sinoć saopštio da razmatra predlog Bajera, ali nijedna kompanija nije objavila detalje pregovora. Ovo je prvi put da su kompanije zvanično komentarisale moguće preuzimanje o kojem se već dugo spekuliše.

Bajer, sa sedištem u Leverkuzenu, specijalizovan je za farmaceutske proizvode i poljoprivredu, zapošljava oko 117.000 ljudi širom sveta, a prošle godine je od prodaje zaradio 46,3 milijarde evra.

Proizvodnja Monsanta, čije je sedište u Sent Luisu, usmerena je na seme za voće, povrće i useve kao što su kukuruz, soja i pamuk, kao i popularni herbicid Raundap. To je najveći proizvođač genetski modifikovanog semena.

Izvor: Beta, bif

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ubaci mail u prazno polje i pritisni dugme PRATI za obaveštavanje o novostima.

Join 569 other followers

REŠENJE- Selo!

Resenje koje u temelju rešava probleme

Oči su ogledalo duše

pinhole. zdravlje ociju,vid
%d bloggers like this: