Google+

Sezonski radnici otrovani umiru u berbi visanja

Leave a comment

August 29, 2016 by Admin Pinhole

U ovogodišnjoj berbi višanja u Novoj Crvenki dva sezonska radnika su umrla, a dva završila u bolnici. Lekari sumnjaju na trovanje hemikalijama

NOVA CRVENKA – Tokom berbe višanja u voćnjaku francusko-srpske firme “Interprom” u Novoj Crvenki, u opštini Kula, dva sezonca su preminula, dvoje je završilo u bolnici, a intervenisala je Hitna pomoć.

14047967030923_berbavisnjeleskovac

Pojavila se sumnja na trovanje sezonaca organo-fosfornim insekticidima koji se koriste za zašitu voćaka

S druge strane, direktor beogradskog „Interproma“ Aleksandar Antonićtvrdi da je analiza uzoraka višnje u laboratoriji u Bečeju potvrdila da je voće u voćnjaku u Novoj Crvenki zdravstveno ispravno i bezbedno za ljudsku ishranu.

Na samom početku berbe, u voćnjaku “Interproma” pozlilo je radniku J. L. (51) iz Bajše, koji je preminuo na putu do zdravstvene stanice u Crvenki.

Pet dana kasnije u istom voćnjaku sezonac K. V. (48) iz Crvenke, koji je radio na utovaru višanja, izgubio je svest, a potom je počeo da drhti.

Dežurni lekar u Službi hitne pomoći u Kuli konstatovao je kod radnika velik broj otkucaja srca, vrlo nizak krvni pritisak, suženje zenica i pojačano lučenje pljuvačke, što ga je navelo da posumnja na trovanje. Nesrećni čovek je ubrzo preminuo u bolnici u Vrbasu. Telo nije poslato na obdukciju.
berba-visanja-zrenjanin-005
Obe smrti dogodile su se u sedmici tropskih vrućina, ali su tegobe kod ostalih sezonaca nastavile da se pojavljuju i posle zahlađenja.

U ponedeljak, 24. juna, u Hitnu pomoć iz voćnjaka u Novoj Crvenki odneta je G. M. (47), grupovođa sezonaca, a 27. juna je u bolnici u Novoj Crvenki završio i berač M. R. (56).

kurir.rs

Pročitajte i 

Jasmina Jelenković već dva meseca ne može da se oporavi od povrede, a firma za koju je radila nije prijavila incident u kome joj je mašina za branje višanja pregazila nogu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ubaci mail u prazno polje i pritisni dugme PRATI za obaveštavanje o novostima.

Join 569 other followers

REŠENJE- Selo!

Resenje koje u temelju rešava probleme

Oči su ogledalo duše

pinhole. zdravlje ociju,vid
%d bloggers like this: